Biografie

Opleiding

2008-2012: Koninklijk Conservatorium, Den Haag
Bachelor Hobo

2012-2014: Conservatorium van Amsterdam
Bachelor Docent Muziek

2016-2018: Prins Claus Conservatorium, Groningen
Master New Audience and Innovative Practice

Wie is Kim?


Kim begon op haar 12e met hobo spelen. Na twee jaar les begon ze voor het eerst bij een orkest te spelen; Jong Arti in Alphen aan den Rijn. Vanaf die tijd wist ze al zeker dat ze van muziek maken haar beroep wilde maken. Het spelen in een orkest vond ze geweldig, wat geeft het een kick om met z’n allen een stuk uit te voeren! Als alles op z’n plek valt en iedereen op het moment hetzelfde voelt: kippenvel!  

Het kippenvel-gevoel ervaart ze nu nog steeds regelmatig. Op dit moment remplaceert ze bij verschillende professionele orkesten als het Noord Nederlands Orkest, Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten en vele anderen. Ze heeft een vaste positie in het Nederlands Politie Orkest op eerste hobo. 

Maar Kim wil haar passie met een groter publiek delen dan het concertpubliek. Omdat het klassieke muziek publiek steeds grijzer wordt en jonge mensen de weg naar de concertzaal niet weten te vinden besluit zij om muziek ook naar de basisscholen te brengen. Met haar enthousiasme voor alle muziekstijlen steekt Kim behoorlijk wat kinderen aan. Ook tijdens het lesgeven komt het kippenvel-gevoel soms langs. Ze geeft op dit moment muzieklessen in het basisonderwijs in Veenendaal, Abcoude en IJsselstein en hoboles op muziekschool de Muzen. Ook ontwikkelde zij het lesmateriaal en de inhoud van de cursus Music LAB. Tijdens deze lessen komen kinderen op speelse wijze met alle instrumenten van de Muzen in aanraking.

Door de jaren heen heeft Kim op veel verschillende scholen en verschillende manieren lesgegeven. Door deze ervaring wordt ze regelmatig uitgenodigd om workshops te geven over het geven van groepslessen en coöperatieve werkvormen binnen het muziekonderwijs. Ook coacht ze basisschool leerkrachten op het gebied van muziek. Kim wil ieder kind de kans geven om muziek te leren maken. 

Naast spelen en lesgeven is Kim via CreativeMusic.nl bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van innovatieve creatieve concepten waarbij met muziek een maatschappelijke bijdrage wordt geleverd. Dit doet ze in samenwerking met twee collega’s. Ze werkt met groepen met verschillende achtergronden, denk aan mensen met dementie, daklozen, vluchtelingen, maar ook met werknemers van een bedrijf of jongeren van een middelbare school. De kracht van muziek is namelijk dat het mensen met elkaar kan verbinden en eigenlijk is dat waar het kippenvel-gevoel vandaan komt. Dat gevoel van verbondenheid wat Kim zelf vroeger tijdens het muziek maken in het orkest, probeert ze nu mee te geven aan iedereen die daar voor open staat. In de hoop om wat meer verbondenheid in de samenleving te creëren!