Creative Music Making

Wat is creative music making?

Creative music making is een werkwijze die erin voorziet dat professionele musici hun talent inzetten om anderen muziek te laten maken. Het creatief aspect, het zelf bedenken, vormgeven en uitvoeren staat daarbij voorop. Het is een intensieve vorm van participerend leren (leren door zelf te doen) in groepsverband. Daarnaast is het een effectieve manier om het plezier dat het zelf musiceren geeft, over te dragen.

Creative music making was een onderdeel van de Masteropleiding NAIP. Kim was direct onder de indruk van de effecten die deze methode teweeg kan brengen. Deze innovatieve manier van werken brengt een breed scala aan mogelijkheden en creƫert sterke verbindingen. Om meer kennis te krijgen over deze methode volgde Kim trainingen op dit vlak in Groningen, Den Haag, Wenen, Londen en Reykjavik.

In de praktijk

Kim zet deze methode vaak in bij community arts projecten omdat daar vaak gezocht wordt naar verbinding. In deze projecten is vaak de doelstelling om met (kunst)muziek een maatschappelijke bijdrage te leveren.

Kenmerkend voor creative music making is gedeeld eigenaarschap. Zowel professionals als amateurs kunnen op hun eigen topniveau een bijdrage leveren aan de muziekprojecten. Dit maakt dat de projecten die we uitvoeren toegankelijk zijn zonder dat er concessies hoeven te worden gedaan aan het kwaliteitsniveau dat past bij professionele muziekinstellingen.


Kim maakt zelf gebruik van creative music making in de muzikale projecten/workshops die zij leidt, maar geeft ook trainingen aan oa muziekschool docenten en muziekdocenten in het middelbaar en basisonderwijs.

Interesse?

Heeft u interesse in een workshop creative music making? Wilt u bijvoorbeeld een muziekstuk maken met uw school, bedrijf of sportclub? Of wilt u leren hoe u creative music making kunt inzetten op uw muziekschool/muziekles/concertzaal? Neem dan contact op.